top of page

​

 

 

8.9.2016

​

Vapaaehtoisia haetaan avustamaan Lastentarhanopettajapäiville!

 

Nyt on mahdollisuus ilmoittautua mukaan talkoolaiseksi tapahtumaan!

Talkoolaiset pääsevät työtehtäviensä ohessa aistimaan päivien tunnelmaa ja mahdollisuuden osallistua vuorojen välissä laadukkaaseen ohjelmaan.

 

Tulukaa yhesä kaverin kansa esittelemää Oulua vieraille,

tarvitsemme opastajia, vastaanottajia, saliemäntiä ja –isäntiä, paljon ripeää narikkahenkilökuntaa,  näyttelyvalvojaa, järjestelijöitä…

 

Jos voit alakaa, niin lähetä postia
 

Leenalle  (leena.m.suorsa@ouka.fi)  tai

Sirjalle (sirja.salmi-veijonaho@ouka.fi)

samalla voit kertoa, minkälaisista hommista olisit kiinnostunut.

 

 

 

 

22.6.2016

​

Lähde mukaan lapsiryhmäsi kanssa!

 

Vuonna 2017 vietetään Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuotta. Tämä on asia, jota varmasti käsitellään myös päiväkodeissa.
Lastentarhanopettaja opiskelija Laura Rautio on järjestänyt Oulun kaupungin kanssa villasukkakeräyksen, jonka tarkoituksena on lahjoittaa villasukat juhlavuoden kunniaksi kaikille Oulun alueen noin 700 veteraanille.
Sota-aikana naiset lähettivät villasukkia rintamalle ja nyt samalla tavalla me haluamme osoittaa kiitostamme heille. Keräys on jo osa Oulun kaupungin Suomi100-juhlakampanjaa ja kansallinen hakemus on käsittelyssä.

Löytyisikö päiväkodeista vapaaehtoisia ihmisiä toteuttamaan kampanjaa pienten lasten osalta? Olisi ihanaa, jos pienet oululaiset askartelisivat veteraaneille kortit, joihin liitetään jokin yhteinen tervehdys. Kortit saisivat olla erilaisia tai samanlaisia ja mielellään pienehköjä kooltaan.
Valmiit kortit voisi toimittaa Oulu10-palvelupisteille, joita on ympäri kuntaa.

Ryhmä löytyy Facebookista nimellä: Villasukat Oulun veteraaneille 2017.

Kaikki keräyksestä innostuneet voisivat laittaa sähköpostia rautiolaura1@gmail.com. Hän on elokuun aikana yhteydessä korttien tarkempien kokojen yms. ohjeistuksen kanssa.

 

 

 

 

31.5.2016

 

Lastentarhanopettajien koulutusmääriä lisätään yliopistoissa tuntuvasti ja pysyvästi

​

​

Yliopistot lisäävät lastentarhanopettajien sekä erityislastentarhanopettajien koulutusmääriä kolmanneksella. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja yliopistot sopivat tavoitteista sopimusneuvotteluissa vuosille 2017–2020.

 

Ministeriön ja yliopistojen yhdessä asettama tavoite on, että lastentarhanopettajia valmistuisi 115 vuodessa enemmän (aiempi tavoite 475, uusi tavoite 590) ja erityislastentarhanopettajia 74 enemmän (aiempi tavoite 121, uusi tavoite 195). Yhteenlaskettu lisäys on noin 32 prosenttia.

- Varhaiskasvatuksen henkilöstön koulutusmääriä nostetaan pysyvästi ja tuntuvasti. Varhaiskasvatus on vaikuttavin osa koulutusjärjestelmäämme. Siksi on erittäin tärkeää vahvistaa pedagogista otetta, ja tässä avainasemassa ovat lastentarhanopettajat, joista monilla alueilla on nyt pulaa, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Normaalista käytännöstä poiketen lastentarhanopettajakoulutuksen osalta on sovittu suoraan myös aloituspaikkojen määristä, jotta valmistumistavoite varmasti saavutetaan. Vuodelle 2016 kertaluontoisena lisäyksenä erillismäärärahalla sovitut ylimääräiset aloituspaikat jatkuvat pysyvinä. Vuodesta 2017 alkaen yliopistojen sisäänottomääriin on sovittu 160 opiskelijan lisäys. Koska opinnot kestävät 3 – 3,5 vuotta, tämä lisäys ei vielä näy täysimääräisesti sopimuskauden valmistuneiden tavoiteluvuissa.

– Tavoitteena on kasvattaa yliopistokoulutettujen lastentarhanopettajien koulutusmääriä myös tämän jälkeen.

Lastentarhanopettajien koulutusta antavat Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi. Erityislastentarhanopettajakoulutusta antavat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun ja Turun yliopistot sekä Åbo Akademi.


 

 

27.5.2016

 

 

OAJ haastaa syksyllä kaikki opettajat tekemään hyvää yhdessä
lasten, koululaisten ja opiskelijoiden kanssa. Teemana on Isosti yhdessä! Kukaan ei ole nolla.


Haastekampanjan suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Mukaan tulevat opettajat sitoutuvat edistämään oppilaiden välistä suvaitsevuutta, kaveruutta ja empaattisuutta. Haasteeseen tartutaan yhdessä eri-ikäisten lasten, nuorten ja aikuisten opiskelijoiden kanssa. Tavoitteena on ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä luovalla tavalla tekemällä kuvataiteeseen, musiikkiin, kirjallisuuteen tai muuhun luovaan toimintaan pohjautuva esitys tai muu tuotos.
OAJ toivoo, että niitä esitettäisiin yhteisissä tapahtumissa esimerkiksi 11.11. kello 11.
Silloin kaikki olisivat ykkösiä. Sekä esityksen tekemiseen että ison tapahtuman järjestämiseen voi haastaa mukaan eri yhteistyötahoja.

On tärkeää, että tempauksessa tai tapahtumassa korostuu yhdessä tekeminen.
Haastekampanjan tarkempi aikataulu julkaistaan elokuussa.

Aiheen ideointi kannattaa aloittaa jo nyt!

 

 

26.5.2016

 

Sampolan päiväkoti vietti Vihreä lippu -juhlaa 26.5.2016

 

Vihreä lippu on kansainvälisesti tunnettu ympäristökasvatusohjelma ja kasvatusalan ympäristömerkki, jota koordinoi Suomen Ympäristökasvatuksen seura.

"Ohjelman avulla olemme onnistuneet konkretisoimaan kestävän kehityksen periaatteita liittämällä ne jokapäiväiseen toimintaamme. Lapset ovat Vihreä lippu -projektissamme aktiivisia vaikuttajia ja toimijoita aikuisten rinnalla niin suunnittelussa, päätöksenteossa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. On ollut ilo nähdä, kuinka lapset ovat innostuneet kestävämmästä elämäntavasta ja ympäristönsuojelusta uusien taitojen ja oivallusten kautta. Näin he omaksuvat, että yhdessä tekemällä on mahdollista vaikuttaa yhteisiin asioihin."

​

  • Facebook Social Icon
bottom of page